YSK Denizli baro seçimlerini üçüncü kez iptal etti

Denizli Barosu'nun pandemi nedeniyle bugüne kadar iki kez iptal edilen ve son olarak 10-11 Nisan olarak duyurulan seçimli olağan genel kurulu üçüncü kez iptal edildi.

Google Haberlere Abone ol

Ayhan Çimendağ

DENİZLİ - Korona virüsü salgını gerekçesiyle 2020 Ekim ayından bu yana seçimli olağan genel kurul toplantısını gerçekleştiremeyen Denizli Barosu'nun son seçim girişimi de iptalle sonuçlandı.

Denizli Baro Başkanlığı'nın olağan genel kurulun Aralık 2020 yapılması kararı da korona virüsü engeline engeline takılmıştı. Son olarak, 10-11 Nisan tarihlerinde, yani bu hafta sonu genel kurul tarihi Denizli'nin orta riskli sarı kategoriden, yüksek riskli turuncu kategoriye geçişi ile yine riske girdi. Yüksek Seçim Kurulu, Denizli’de pazar günü sokağa çıkma yasağı olması gerekçesiyle seçimleri üçüncü kez iptal etti.

ÜZELCE: GENEL KURULUMUZA SAHİP ÇIKACAĞIZ

üzelce
Kerem Tahir Üzelce

 

Denizli Barosu Başkan adaylarından Kerem Tahir Üzelce “Genel kurulun ve seçimlerinin her koşulda gerçekleştirilmesi için bizim tavrımız en başından beri nettir. Denizli Barosu Başkanı ve yönetiminin seçimin yapılması hususunda her türlü çalışma ve çabayı göstereceği bilgisini aldık. Biz de her türlü desteğe hazırız. Tıpkı Niğde, Çorum ve Bilecik barolarının yaptığı gibi Denizli Barosu'nun 11 Nisan 2021 Pazar günü, avukatların mesleki faaliyetlerinden ötürü anayasal haklarını kullanması amacıyla muafiyet alınmasını istedik. Tüm girişimlere destek olduk. Ayrıca ekim ayında olduğu gibi cumartesi günü genel kurulumuza sahip çıkacağız” dedi.

DEMİRDÖĞER: HUKUKA OLAN GÜVEN AZALTILMIŞTIR

Bir diğer başkan adayı Adnan Demirdöğer, “Kişinin yaşam hakkı her türlü makamdan, unvandan, konumdan, rütbeden üstündür. Ancak, ekim ayından bugüne parti kongre salonlarının hınca hınç doldurularak seçimlerinin yapıldığı, başka meslek odalarının rahatlıkla kongrelerini düzenlediği, yüz yüze eğitimlere başlanarak sınavların yüz yüze yapıldığı, normalleşme sürecinde baro seçimlerinin yaptırılmaması düşündürücüdür. Toplum nezdinde 'Avukatlar, kendini savunamıyor, baro seçimlerini dahi yapamıyorlar, bizleri nasıl savunacaklar' algısı yaratılarak hukuka olan güven azaltılmıştır" şeklinde konuştu.

MERCAN: BİR GÜN İNSANLAR HAKLILIĞIMIZI ANLAYACAKLAR

mercan
Kamil Mercan

 

Baro başkan adayı Kamil Mercan ise "Siyasi partiler pandemi sürecinde kongre ve kurultaylarını gerçekleştirdiler. Pandemi de bu nedenle pik yaptı. Avukat kanuna ve kitaba göre hareket eder, edilmediğini gördüğünde çözüm yolu mahkemelerdir. Bazı insanlar bizi bağlamaz dese de hukukun bağlayıcılığı vardır. Bir gün insanlar haklılığımızı anlayacaklar. Ben seçimlerin ertelenmesini doğru buluyorum. Yaşananların vebali böyle bir süreçte kongre yapıp pandeminin pik yapmasına sebep olanların boynundadır" dedi.