Yunan polis Edirne'de gözaltına alındı

Yunanistan'dan Edirne'ye turistik amaçlı gelen Dedeağaç Emniyet Müdürlüğü'nde polis olarak görev yapan Valasoudis Manolis, 'askeri yasak bölgeye girdiği' gerekçesiyle gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan'ın Dedeağaç kentinde Emniyet Müdürlüğü'nde polis memuru olarak görev yapan Valasoudis Manolis, özel aracı ve yanında bulunan kız arkadaşı olduğu öne sürülen sınır muhafızı A.A. ile Edirne'ye geldi. Özel otomobili ile gezen Manolis'in, sınıra yakın olan Doyran ve Elçili köyleri arasındaki '1. askeri yasak bölgeye girdiği' öne sürüldü. Jandarma tarafından gözaltına alınan Manolis ve A.A., Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Yunan polis memuru Manolis ve kız arkadaşının üzerindeki cep telefonları ve materyalleri incelemeye alındı. 

Savcılıktaki ifadeleri sonrası "askeri yasak bölge ihlali" suçlamasıyla nöbetçi hakimliğe sevk edilen şüpheliler, yurt dışına çıkış yasağı şartıyla salıverildi.

E..E. ve A.A, Yunanistan'ın Edirne Konsolosluğu görevlileriyle adliyeden ayrıldı.

Yunan polis memuru Manolis’in ifadesinde İpsala Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptıklarını belirterek, kız arkadaşı ile birlikte Edirne’de kent merkezine gelerek alışveriş yaptıklarını söyledi. Alışverişin ardından dönüşe geçtikleri ve cep telefonundaki navigasyona İpsala yazdığını anlatan Manolis, önüne iki yol çıktığını ve kısa yolu tercih edince askerlerin durdurduğunu belirterek, "Navigasyon güzergahını takip ederken, sınıra yakın bir yerde askerler bizi durdurdu, pasaportlarımıza el koyarak bizi jandarmaya götürdüler. Biz alışverişe gelmiştik. Başka bir amacımız yok" dedi. (DHA / AA)