Yunanistan Genelkurmay Başkanı: Gece gelmek gibi bir ölümcül hata yapanlar...

Yunanistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Konstantinos Floros, "Gece gelmek gibi ölümcül bir hata yapan herkes, yeni bir Maraton'la karşı karşıya kalacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Konstantinos Floros, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Atina'ya yönelik "Bir gece ansızın gelebiliriz" açıklamasına ilişkin konuştu. Yunanistan'ın 'ulusal egemenliğini koruma iradesini kimsenin hafife almaması gerektiğini' söyleyen Floros, "Barış istiyoruz ve barışı teşvik etmek için çalışıyoruz" dedi.

Kathimeri'nin aktardığına göre Floros, Silahlı Kuvvetler Günü kutlamaları nedeniyle yaptığı konuşmada Maraton Muharebesi'ne atıfta bulunarak şöyle devam etti: "Gece gelmek gibi ölümcül bir hata yapan herkes, yeni bir Maraton (muharebesiyle) karşı karşıya kalacak."

ERDOĞAN, 'RAHAT DURMUYORLAR' DEMİŞTİ

Daha önce de birçok kez Yunanistan'a yönelik "Bir gece ansızın gelebiliriz" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya'da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nde de bu söylemini yinelemiş ve şöyle konuşmuştu: "Yunanistan'da iki üç isim var rahat durmuyorlar. Adalara getirilen silahlar uçaklar bir anlam ifade etmez. Bu iş yürek işidir. Bir gece ansızın gelebiliriz, hadlerini bilsinler." (DIŞ HABERLER)