Yunanistan Sağlık Bakanı: F-35'lerle bir gece ansızın Ankara'ya gelebiliriz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına değinen Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis, "'Bir gece ansızın gelebiliriz' söylemleri beni güldürüyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis, katıldığı bir televizyon programında "F-35’lerle radara görünmeden bir gece ansızın Ankara’da olabiliriz" açıklamasında bulundu. Open TV adlı kanala konuşan Georgiadis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına değindi. 

Georgiadis, Kuzey Kıbrıs üzerinden Ankara-Atina hattında son dönemde artan gerilime ilişkin soruyu, şu ifadelerle yanıtladı:

"'Bir gece ansızın gelebiliriz' söylemleri beni güldürüyor. F-35’lerle ancak biz bir gece ansızın Türkiye'ye gidebiliriz. Yemen'de olanları gördünüz. Radara yakalanmayan F-35’leriniz varsa, bir gece ansızın Ankara’da olabilirsiniz. Böyle bir şey yapacağımızı söylemiyorum, yapmak istemiyoruz ama Erdoğan’ın söyledikleri beni güldürüyor. Bir gece Yunanistan’a nasıl gelecekmiş? Ayakkabılarıyla mı? Türkiye havacılıkta tam bir sıfır."

ANKARA-ATİNA HATTINDA 'İŞGAL' GERİLİMİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıldönümünde geçtiğimiz günlerde Kuzey Kıbrıs'a bir ziyaret gerçekleştirdi. Kıbrıs Barış Harekatı'nı 'işgal' olarak tanımlayan Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias'a tepki gösteren Erdoğan, "Onun bir defa kalkıp da Türklerin orada işgalci olduğunu söylemesinden daha densiz, edep dışı bir ifade olamaz. Sayın Miçotakis’in bu bakanına haddini bildirmesi lazım. Bizim çok daha fazla konuşmamıza zaten gerek yok. Konuşacaklarımızı bugün zaten konuştuk. Yolumuza da aynen devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

DENDİAS NE DEMİŞTİ?

15 Temmuz'da Güney Kıbrıs'ı ziyaret eden Dendias, Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis ile bir araya gelmişti. 1974'ün yıldönümünde ziyaretlerini gerçekleştiren Dendias yaptığı açıklamada, "Kıbrıslı Türklerin utanç dolu şenliklerini ve işgalci Türk ordusunun yarım asırdır Kıbrıs’ta sürdürdüğü hukuk dışı varlığını kesinlikle kınıyoruz" demişti. 

 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Etiketler yunanistan f-35 ankara