Yunanistan'da aşırı sıcaklar: Akropolis ziyarete kapatıldı

Aşırı sıcakların etkili olduğu Avrupa ülkelerinden Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Akropolis, sıcaklar nedeniyle geçici olarak ziyarete kapatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aşırı sıcakların etkili olduğu Yunanistan'ın başkenti Atina'da bulunan Akropolis, günün en sıcak saatlerinde ziyarete kapatıldı. Buna göre, turistlerin, yerel saatle 12.00 ila 17.00 arasında ülkenin önemli turistik mekanlarından Akropolis'e girmesi yasaklandı.

BBC'nin haberine göre, Atina'da hava sıcaklığının 40 derece ve üzerinde izlediği ifade edilirken, konuya ilişkin açıklama yapan Yunanistan Kültür Bakanlığı Akropolis'in yarın da (15 Temmuz) benzer şekilde kapatılabileceğini açıkladı. Başkentte hava sıcaklığının bugün öğlen saatlerinde 43 dereceye ulaşabileceği bilgisi de paylaşıldı. 

UZAKTAN ÇALIŞMA TAVSİYE EDİLDİ, PAKET SERVİS HİZMETİ DURDU

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Yunanistan'da aşırı sıcaklar nedeniyle birçok kurum ve kuruluşun çalışması da askıya alındı. Çalışma Bakanlığı'nın kararıyla özel sektör ve kamuda çalışanları korumak amacıyla tedbir olarak uzaktan çalışma tavsiye edildi. Evlere paket servis hizmeti ise aşırı sıcaklar nedeniyle 12.00-17.00 saatleri arasında durduruldu. Birçok kamu kurum ve kuruluşunda bugünkü randevular başka tarihe ertelenirken, çoğu kurum ve kuruluşta işe geliş ve dönüş saatleri esnetildi.

Meteoroloji Dairesi'nin verilerine göre, "CLEON" ismi verilen ve tüm ülkede hakim olacak sıcak hava dalgası nedeniyle başkent Atina'da sıcaklık 43 dereceye kadar yükselirken, cumartesi günü ise sıcaklığın 44 dereceye ulaşması bekleniyor. (DIŞ HABERLER)