Yunanistan'da Danıştay, Ali Yeşildağ'ın Türkiye'ye iadesine karar verdi

Yunanistan Yüksek İdari Mahkemesi, Ali Yeşildağ'ın Türkiye'ye iadesine karşı yaptığı temyiz başvurusunu reddetti. Ancak, Yeşildağ'ın iltica talebine ilişkin sonucun bekleneceği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ailesini yolsuzlukla suçlayan ve geçtiğimiz yıllarda Yunanistan'a kaçan Ali Yeşildağ'ın, Türkiye'ye iadesine karşı yaptığı temyiz başvurusu Yunanistan Yüksek İdari Mahkemesi tarafından reddedildi.

Reuters'ın aktardığına göre, Erdoğan ile yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle Türkiye'de 'hayatının tehlikede olacağını' söyleyerek yaptığı iltica talebine ilişkin nihai kararı beklemesi nedeniyle Ali Yeşildağ'ın iadesinin askıda olduğu belirtildi. Yeşildağ'ın Türkiye'ye iade edilip edilmeyeceği, iltica başvurusunun sonucuna bağlı olacak.

Öte yandan Reuters'a konuşan bir kaynak, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) iadenin 23 Ağustos'a kadar askıya alınması yönünde karar verdiğini bildirdi. 

Ne olmuştu?

Yeşildağ, geçtiğimiz yıllarda yayınladığı videolarla Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kardeşlerini yolsuzlukla suçlamıştı. Yeşildağ'ın geçtiğimiz kasım ayı ortalarında Türkiye-Yunanistan sınırını yasadışı yollardan geçtikten sonra tutuklandığı açıklanmıştı. Yeşildağ'ın Yunanistan'da tutuklandığının öğrenilmesinin ardından eşi de Türkiye'de göz altına alınmış ve denetimli serbestlikle salıverilmişti. Bu yılın başında ise Yunanistan'da Yargıtay, Yeşildağ'ı Türkiye'ye iade etme kararı vermişti. Yeşildağ bu karara Danıştay'da itiraz etmişti.

 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)