Yunanistan'da tacizle suçlanan ünlü sunucu kovuldu

Komşu Yunanistan'ın ünlü mizah programı 'Radio Arvila'nın yapımcılarından ve sunucularından Stathis Panayiotopoulos, hakkındaki taciz iddialarının ardından işten çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan’da kadınlara yönelik taciz olaylarını yargıya taşıyan 'Me too' hareketi gündemine damgasını vurmaya devam ediyor. Son olarak, eski sevgilisine ve reşit olmayan bir kadına tacizle suçlanan tanınmış bir televizyon programı yapımcısı ve sunucusu tepki çekti.

Yunanistan televizyonlarının tanınan mizah programı 'Radio Arvila'nın yapımcılarından ve sunucularından Stathis Panayiotopoulos, yakın dönemde birliktelik yaşadığı bir kadının özel anlarını ve görüntülerini bir internet sitesine yüklemekle suçlanıyor. Söz konusu olayın gündeme yansımasından sonra, 18 yaşından küçük yaşta olan bir kadın da ünlü sunucunun kendisini taciz ettiği iddiasını gündeme taşıdı. 

 

PROGRAMINDAN KOVULDU

Panayiotopoulos ile ilgili iddianın sosyal medyada dolaşıma girmesi ve daha önceki dönemde yaşanan olayın da yargıya yansımış olması üzerine Radio Arvila ünlü sunucuyla olan işbirliğini sonlandırdığını açıkladı. Açıklama, sevilen mizah programının ana yapımcısı Antonis Kanakis'ten geldi. Kanakis, 'Me Too' hareketinin destekçileri olduklarını, kadına yönelik her türlü taciz ve şiddet olayının karşısında durduklarını söyleyerek, Panayiotopoulos ile artık işbirliği içerisinde olamayacağını kamuoyuna canlı yayında duyurdu. Programın diğer sunucuları da, 'taciz iddialarının öbeğinde olan insanlarla profesyonel işbirliğini sürdüremeyeceklerini' belirtti. 

YENİ İFŞA

Komşu ülkeyi dün ekran başına kilitleyen gelişmeler sonrasında, önceki dönemde Panayiotopoulos’un cinsel saldırısına uğradığını iddia eden bir kadın da kendi yaşadıklarını kamuoyuyla paylaştı. Yeni ifşaya göre ünlü sunucu genç kadına bir eğlence mekanının tuvaletlerinde sözlü tacizde bulundu. Ayrıca, alkolün tesiriyle sunucu gece boyunca kadına yönelik taciz eylemini sürdürdü. Genç kadının açıklamaları halen yargıya taşınmış değil. Bu nedenle birçok Yunanistan medya kuruluşu açıklamaları ‘iddia’ olarak takipçilerine yansıtıyor. 

Panayiotopoulos hakkındaki ilk taciz iddiasıysa yargıya taşınmış durumda. Sunucu eski sevgilisinin 300’e yakın görüntüsünü internete yüklemekle suçlanıyor. 

ÖZÜR DİLEDİ

Yunanistan medyasına yansıyan son bilgilere göre yeni gelişmeler karşısında Panayiotopoulos kamuoyuna ve yakın mesai arkadaşlarına yönelik bir açıklamada bulundu.  Ünlü sunucu eski hayat arkadaşıyla ilgili yargıya taşınan gelişme nedeniyle özür diledi. 

Kadına karşı her türlü taciz ve şiddet olayını gündeme getiren ve yargıya taşınmasının yolunu açan 'Me Too' hareketi geçtiğimiz sene Yunanistan’da büyük yankı uyandırdı. Birçok Yunanistanlı kadın geçtiğimiz yıllarda tacize uğradığını kamuoyuyla son dönemde paylaşmış durumda. Bu olayların bazılarıysa yargıya taşındı. Yeni davaların öbeğinde sanat simaları, sporcular ve siyasetçiler var.  Komşu ülkede ekonomik kriz ve pandemi yıllarında kadına yönelik ve aile içi şiddet olayları daha sık bir şekilde medyaya yansımaya başladı. 

Etiketler Yunanistan me too