Yunanistan'dan Savunma Bakanlığı'na 'geri itme' yanıtı

Yunanistan Sahil Güvenlik kurumundan bir yetkili, Savunma Bakanlığı'nın Midilli Adası'na ilişkin paylaşımına yanıt vererek, yapılanın 'geri itme değil, yasa dışı girişleri engelleme olduğunu' söyledi.

Fotoğraf: MSB Twitter/X hesabı - Video ekran görüntüsü
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Savunma Bakanlığı, bu sabah sosyal medya X (eski adıyla Twitter) hesabından görüntülü bir paylaşım yaparak 'Yunanistan’a ait Sahil Güvenlik unsurlarının Midilli Adası’nın kuzeyinde kalan bölgede düzensiz göçmenleri taşıyan bir adet botu, kuzey yönünde Türk kara sularına iterek bölgeden ayrıldığını' açıkladı. Yunanistan Sahil Güvenlik kurumundan Savunma Bakanlığı'nın bu açıklamasına yanıt geldi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, ismi verilmeyen üst düzey bir Yunanistan Sahil Güvenlik yetkilisi, konuya ilişkin olarak "Bu, hiçbir şekilde bir geri itme değil; bu, Yunan kara sularına yasadışı girişlerin tespit edilmesi ve engellenmesi" açıklamasını yaptı.

SAVUNMA BAKANLIĞI: GÖÇMENLER SAHİL GÜVENLİK BOTUYLA KURTARILDI

Savunma Bakanlığı, bugün sabah saatlerinde X hesabından yaptığı paylaşımda, insansız hava aracı (İHA) faaliyetlerine de atıfla şu paylaşımda bulunmuştu: "Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza ait İHA ile gerçekleştirilen keşif ve gözetleme faaliyeti esnasında; Yunanistan’a ait Sahil Güvenlik unsurlarının Midilli Adası’nın kuzeyinde kalan bölgede düzensiz göçmenleri taşıyan 1 adet botu, kuzey yönünde Türk kara sularına iterek bölgeden ayrıldığı görüntülendi. Sahil Güvenlik Komutanlığımız derhal bilgilendirilerek söz konusu göçmenler bölgeye intikal eden Sahil Güvenlik botu tarafından kurtarıldı." Bu paylaşımda olay sırasında çekildiği söylenen İHA görüntülerine de yer verilmişti.

 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)