Yunuseli Havaalanı Bursa’da 6 partiyi birleştirdi
Bursa’nın merkezinde atıl durumda bulunan Yunuseli Havaalanı’nın arazisinin imara açılmasına yönelik iddialar 6 muhalefet partisini bir araya getirdi. Yunuseli Platformu adı altında Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, İYİ Parti, Gelecek Partisi, Deva Partisi, Saadet Partisi, Yunuseli Havaalanı'nın yeşil kalması için ortak bildiriye imza attı.
Pelin Akdemir
BURSA - Kent merkezinde atıl vaziyette bulunan Yunuseli Havaalanı’nın arazisinin imara açılması yönündeki tartışmalar sürüyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bin 400 dönümlük alanın 750 dönümünün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devredildiğini açıkladı. Aktaş’ın açıklamasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi, Deva Partisi, Yunuseli Platformu adı altında ortak bildiriye imza attı.
YUNUSELİ PLATFORMU KURULDU
Yunuseli Havaalanı’nda açıklamalarda bulunan parti il başkanları, Aktaş’ın yerel bir gazeteye yaptığı “Arzu ederlerse misafir eder, izahatta bulunurum” açıklamasına da tepki gösterdi. 6 partinin imzasının bulunduğu Yunuseli Platformu adına yapılan açıklamada, “Hükümet yetkililerini ve bu şehrin yönetenlerini, testi kırılmadan uyarmayı görev addediyoruz. Yanlışta ısrar edilmesi halinde, yasal haklarımız doğrultusunda her türlü tepkisel etkinlikleri de içeren bir dizi protesto faaliyetini yürütmeyi de toplumsal sorumluluğumuz gereği gerçekleştirmeye kararlıyız” denildi.
CHP PM Üyesi Umut Akdoğan: "Ben burayı daha önce görmemiştim. Ankara'dan gelirken buraya yaklaştığımda arsanın ne kadar kıymetli olduğunu anladım. Arkama baktığımda altın gibi yer olduğunu kavradım. Bursalıların arazisine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı bir Ankaralı olarak beni neden ortak ediyor? Arazi bakanlığa devredildiğinde ben size tabiri yerindeyse ortakçı olmuş oluyorum. Burası ne yapılacak? Bakanlığın bir açıklaması var mı? Bu konuda Bursalıların rızası var mı? Cevap kocaman bir hayır. Burada rant, beton, talan var.”
İYİ PARTİ: REFERANDUM YAPALIM
İYİ Parti Meclis Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu: “Bunlar talimatlı projeler. Bursa burada. Anlamadığınız bir şey varsa gelin burada anlatacak 2 bin kişi var. 3 milyon kişi de arkada var. Burası Osmangazi'nin, Bursa'nın, Türkiye'nin bir arazisi. Gelin referandum yapalım. Burada oturanlar karar versin size saraylardan, köşklerden talimat geçenler değil. Heykelinizin ter dikilmesini istemiyorsanız milletin tersine işler yapmayın. Çok kısa süre içinde bu siyasal iklimle milletimiz vedalaşacak. Yapılacak işi millete soranlar, söylediklerini yapanlar, yapacaklarını söyleyenler gelecek. Giderken bu çirkinlikleri Bursa'ya yaparsınız Bursa'nın laneti arkanızda olacaktır."
İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu: “Burada bir endişemiz var. Bu farazi bir endişe değil. Geçmişinizi bildiğimiz için geleceğimizden endişe ediyoruz. Doğanbey TOKİ'yi gördüğümüz için Yunuseli'nden endişe ediyoruz. Stadı gördüğümüz için buradan endişe ediyoruz. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı bugün "Gelsinler ben onlara izah edeyim" demiş. Böyle bir usül yok. Basından davet gelmez. Bir araya gelmeye her zaman açığız, dinleriz. 750 bin dönümü verirken bize mi sordu? Verdikten sonra mı bize, Bursalılara soracaksın?”
CHP: BURSA’NIN AKCİĞERİ
CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca: “Büyükşehir Belediye Başkanı 'Yunuseli Doğanbey gibi olmayacak' diyor. Sanki Doğanbey'i biz yaptık. Bursa'nın akciğeri olacak bir alan burası. Bu kentin dinamikleri var. Birçok duyarlı kesim var. Ortak akılla buranın ne olacağına hep birlikte karar vermeliyiz. İnandırıcılıkları hiç yok. Diğer başkan görevden alındıktan sonra 1000 gün oldu seçileli başlayıp bitirdiği bir proje yok. Şunu Alinur Aktaş yaptı diyebileceğiniz dişe dokunur bir projesi yok. Bu yüzden güvenmiyoruz.”
DEVA PARTİSİ: BOTANİK PARK OLMALI
DEVA Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz: “Önümüzde 400 dönüme yayılmış botanik park örneği varken Soğanlı kentsel dönüşümü adı altında sadece 2400 ailenin yararlanacağı ve orayı yapan müteahhitlerin yararlanacağı örnek varken ve TOKİ Bursa'ya en son geldiğinde Doğanbey'e bu şehrin siluetinden hiçbir şekilde şekilde silinmeyecek bir şeye imza attığında konunun buralara geleceğini biliyorduk. 400 dönümlük botanik parktan her yıl 400 bin dar gelirli vatandaşımız yararlanırken hangi akla dayanarak kimden izin alarak Bursa'nın kendi cebinden ödediği paralarla Bursa halkına mal olmuş araziyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na devrettiniz? Eğer niyetiniz burada katlı yapılaşma yapmak değilse buraya botanik park yapmak çok mu zor?”
GELECEK PARTİSİ: YEŞİL KALSIN
Gelecek Partisi İl Başkanı Alpaslan Yıldız: “Buranın Bursa'ya çok önemli hizmetleri oldu. Buranın mevcut statüsünün korunmasını arzu ediyoruz. Her şeyin rant olduğu bir dönemde bırakın burası yeşil kalsın. Bursa beton kent olmaya doğru hızla ilerliyor. Burası Bursalılarındır. Bursalıların izni olmadan böyle bir katliama izin veremeyiz. Yunuseli, havaalanı statüsünde kalmalıdır. Deprem, afet, sel gibi durumlarda burası nefes alma yeridir.”
DEMOKRAT PARTİ: BUGÜN BURADA YAPTIKLARIMIZLA HATIRLANACAĞIZ
DP İl Başkanı Çağrı Kaplan: “Millete rağmen siyaset olmaz. Nasıl olsa oylarını aldık, seçildik 5 sene boyunca kimse bize müdahale edemez anlayışıyla siyaset yapmanız mümkün değildir. Gün gelecek görevlerimiz bitecek. Kimse bizi kara kaşımızla kara gözümüzle hatırlamayacak. Bugün burada yaptıklarımızla veya yapmamız gerekirken yapmadıklarımızla anılacağız.”