'Yurt dışı' mizahı yaptılar, yurt dışına çıkma yasağı aldılar

Korona yüzünden yurt dışı seyahat yapılamamasıyla ilgili mizahi video yayınlayan ve pasaportu bardak altı, kitap ayracı gibi kullanan iki kişi, yurt dışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Sosyal medya hesaplarından pandemi nedeniyle yurt dışı seyahate çıkılamadığı için ‘Türk pasaportunun kullanıldığı yerler’ başlıklı bir video yayınlayan K.Y.Ö. (23) ve N.Y. (23), “Devletin egemenlik alametlerini alenen aşağılama” suçlamasıyla gözaltına alındı.

Videoda pasaportu bardak altı, fırın eldiveni ve kitap ayracı gibi yerlerde kullanan K.Y.Ö ve N.Y., verdiği ifadede “Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu ve Türk Bayrağını aşağılama, küçümseme, değersizleştirme gibi bir amacımız yoktu” dedi.

‘MİZAH AMAÇLI PAYLAŞTIK’

Sözcü’den Sevgim Begüm Yavuz’un haberine göre, K.Y.Ö ve N.Y. Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nda verdikleri ifadede videoyu mizah amaçlı çektiklerini söyledi.  “Bu paylaşımı korona döneminde yurt dışı seyahati yasak olduğu için mizah amaçlı paylaştık. Kesinlikle Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu ve Türk Bayrağını aşağılama, küçümseme, değersizleştirme gibi bir amacımız yoktu. Yapmış olduğumuz video, farklı kişilerce bilgimiz dışında diğer sosyal medya platformlarında sanki Türk pasaportuna, Türk bayrağına hakaret ediyormuşuz gibi paylaşıldı. Bundan dolayı bir infial oluştu” diye konuşan K.Y.Ö ve N.Y., yanlış anlaşıldıkları için çok pişman olduklarını belirtti.

YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞIYLA SERBEST BIRAKILDILAR

Anadolu Sulh Ceza Hakimliği, K.Y.Ö. ve N.Y.'nin, “Devletin egemenlik alametlerini alenen aşağılama” suçundan yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir gün ikametine en yakın karakola giderek imza atmaları şeklinde adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.