'Yusuf Dikeç pozu' atıcılığa ilgiyi artırdı

Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümü kutlamalarında katılımcılar, jandarmanın atış simülasyonunda Paris Olimpiyatları'nda gümüş madalya alan Yusuf Dikeç'in fenomen olan pozuyla atış yapmaya çalıştı.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda takım arkadaşı Şevval İlayda Tarhan ile 10 metre havalı tabanca karışık takım mücadelesinde gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç'in viral olan pozuyla gündem olması atıcılığa ilgiyi de artırdı.

AA'nın haberine göre Bitlis'in Ahlat ilçesinde, Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümü etkinliklerinde Jandarma, Emniyet Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri de stant açtı.

Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı'nın kurduğu atış simülasyonu da en çok ziyaret edilen alanlardan biri oldu.

Dikeç'in dünyada büyük yankı uyandıran pozuyla daha bilinir hale gelen havalı tabanca atışını merak edenler, milli sporcu gibi poz vererek atış yaptı.

'BU SPORA MERAKI ARTIRDI'

Bursa'dan oğluyla gelerek kutlamalara katılan Tuğba Yurdakul, Dikeç'in kendine has atış stiliyle elde ettiği başarısının dünya gündeminde yer aldığını söyledi.

Dikeç'in stilinin tüm dünyada büyük yankı uyandırdığını ve bu spora merakı artırdığını belirten Yurdakul, şunları kaydetti:

"Yusuf Dikeç olimpiyatların en çok konuşulan sporcularından biri oldu. Onunla gurur duyduk. Biz de jandarmanın stadında onun gibi poz vererek atış yapmaya çalıştık. Bu tür etkinliklerin sürekli yapılmasını istiyoruz. Çok faydalı oluyor. Çok mutlu olduk. Güzel zaman geçirdik."

'YUSUF DİKEÇ POZUYLA ATIŞ YAPTIK'

Düzce'den gelen Hasan Kaldı ise "Tarzıyla adını dünyaya duyuran Yusuf Dikeç'in pozuyla atış yaptık. Kendisiyle gurur duyuyoruz. Alanda çok güzel bir atmosfer var. Emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

(ANADOLU AJANSI)