Yusuf Tekin: Canları pahasına ülkesine sahip çıkacak bir kuşak yetiştirmek istiyoruz

Bakan Yusuf Tekin, "Ülkelerinin bağımsızlıkları, özgürlükleri, demokrasileri, hukuk devletleri tehlikeye girdiği zaman canları pahasına sahip çıkabilecekleri bir kuşak yetiştirmek istiyoruz" dedi.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Siirt’te çeşitli temaslarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen 7’nci Uluslararası Siirt Kısa Film Festivali kapanış törenine de katıldı. Törende konuşan Vali Kemal Kızılkaya, kentte yeni yapılan bir anaokuluna ‘Siirt Gazze Melekler Anaokulu’ adı verildiğini söyledi.

'TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ İLE YAPMAK İSTEDİĞİMİZ ŞEY BU'

Bakan Tekin, yeni eğitim öğretim yılının ilk ders etkinliğinin ‘Çanakkale’den Gazze’ye Bağımsızlık’ temasıyla yapıldığını belirterek, “Çocuklarımızın, ülkelerinin bağımsızlıkları, özgürlüklerini, demokrasileri, hukuk devletleri tehlikeye girdiği zaman canları pahasına sahip çıkabilecekleri bir kuşak yetiştirmek istiyoruz. Mili Eğitim Bakanlığı olarak geçtiğimiz mayıs ayında ilan ettiğimiz Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli başlıklı çalışmamızda aslında yapmak istediğimiz şey buydu. Çocuklarımız, ülkelerinin bağımsızlıkları, özgürlüklerini, demokrasileri, hukuk devletleri tehlikeye girdiği zaman canları pahasına sahip çıkabilecekleri bir kuşak yetiştirmek istiyoruz. Biz atalarımızdan böyle devir aldık, gelecek kuşaklarımızın, torunlarımızın ve çocuklarımızın da bu bilinçle bu şuurla yetişmesini arzu ediyoruz. Geçtiğimiz yıl 7 Ekim’de saldırılar başladığında hemen akabindeki pazartesi günü okullarımızda Filistin’de zulme uğrayan, Filistin’de şehit edilen kardeşlerimizin anısına saygı duruşu ile başlamıştık. Bu yıl da 9 Eylül günü okullar başladığında ‘Çanakkale’den Gazze’ye Bağımsızlık’ temalı ilk ders etkinliği ile başladık. Bu aslında yapmak istediğimiz ana kurguyla da örtüşen bir husus. Çünkü biz böyle bir kuşak yetiştirmek istiyoruz. Bütün Türkiye halkı meşru Filistin davasına hem bizim etkinliklerimiz üzerinden hem de dualarıyla, maddi yardımlarıyla destek oldu” dedi. 

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)