'Zaferin Rengi' Almanya'da gala yaptı

Türkiye'de geçtiğimiz hafta vizyona giren 'Zaferin Rengi' filmi önceki gün Almanya'da gala yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 16 Şubat’ta vizyona giren ‘Zaferin Rengi’ filminin Almanya galası geçtiğimiz akşam; Almanya’nın Gelsenkirchen şehrinde Schauburg Filmpalast’ta yapıldı. Fenerbahçe SK Gelsenkirschen Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleşen galaya filmin oyuncuları Birce Akalay, Gülper Özdemir ve Yılmaz Adam Bayraktar ve filmin yapımcısı ve yönetmeni Abdullah Oğuz’un katıldı.

Fenerbahçe SK Başkanı Ali Y. Koç, Genel Sekreter Burak Çağlan Kızılhan, Yönetim Kurulu Üyeleri Simla Türker Bayazıt, Selahattin Baki, Fenerbahçe Sk’den İlker Dinçay ve Gelsenkirschen FSK Dernek Başkanı Ercüment Salman’ın katıldığı özel izlemeye Almanya’daki sinemaseverler de ilgi gösterdi.

Film Hakkında

1918-1923 yılları arasında yaşanmış gerçek olaylara dayanan Zaferin Rengi, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Anadolu’da başlatılan milli mücadelenin, işgal altındaki İstanbul’da büyümesini konu alıyor. Film, Harington Kupası’yla final yapıyor.

Filmin ana kahramanı, Fenerbahçe’nin kurucu üyesi ve kaptanı Galip Bey’i yeni neslin yetenekli oyuncularından Kubilay Aka canlandırırken, Peyker rolünde Gülper Özdemir’i izleyeceğiz. Ayrıca ekranların ve sinemanın güçlü oyuncularından Nejat İşler (Sabri Toprak), Timuçin Esen (Topkapılı Cambaz), Yiğit Özşener (Mustafa Kemal Paşa), Gonca Vuslateri (Vera), Yılmaz Bayraktar (Yüzbaşı Bennett) ve Birce Akalay (Halide Edib Adıvar) da dönemin sembol siyasetçilerine, aydınlarına, askeri figürlerine ve sporcularına hayat veriyor.