Zelenskiy: Ukrayna Rusya'yla müzakerelere hâlâ hazır

Ukrayna lideri Zelenskiy, Rusya ordusunun Bucha'da sivil infazlarla suçlanmasının ardından müzakerelerin sekteye uğradığı iddialarıyla ilgili "Ukrayna müzakerelere her zaman hazır" mesajı verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya ile müzakerelere "hâlâ hazır" olduklarını belirterek "Çarpışmaya ve buna paralel olarak bu savaşı diplomasi yoluyla sona erdirmeye hazırız" diye konuştu. Avusturya Başbakanı Karl Nehammer ile görüşmesinin ardından açıklamalar yapan Zelenskiy, "Ukrayna bu savaşa son verilmesinin yollarını arıyor" mesajı verdi.

Rusya'nın yeni bir taarruzda bulanabileceğine işaret eden Zelenskiy, "Ne yazık ki buna paralel olarak bazılarının belirleyici olarak nitelendirdiği, ülkemizin doğusunda önemli bir çarpışma için hazırlıkların sürdüğünü görüyoruz" şeklinde konuştu. Zelenskiy, "Çarpışmaya ve buna paralel olarak bu savaşı diplomasi yoluyla sona erdirmeye hazırız" ifadesini de sözlerine ekledi.

"Doğuda ve güneyde, ülkemizin başka bir bölgesini daha işgal etmeye hazırlanan silahların, teçhizatın ve birliklerin yoğunlaştığınız görüyoruz" diyen Zelenskiy, Rusya'nın yeni bir saldırısının "birçok etkene" bağlı olduğunu ifade etti. Zelenskiy, Ukrayna'nın gücünün, ortaklarının Ukrayna'ya sağlayacağı silahların ve Rusya lideri Vladimir Putin'in ilerleme konusundaki isteğinin bu etkenler arasında olduğunu söyledi.

'HER İKİ TARAF DA MÜZAKERELERE İSTEKLİ'

AFP'nin haberine göre, Ukrayna ve Rusya arasında ateşkes ve barış sağlanması yönünde arabuluculuk girişimlerinde bulunan Ankara'dan yetkililer, her iki tarafın da müzakereleri sürdürmek istediğini belirtiyor. AFP'nin haberine göre, üst düzey bir hükümet yetkilisi, "Rusya da Ukrayna da Türkiye'de müzakereleri sürdürme konusunda istekliler. Ancak ortak bir metin üzerinde uzlaşmadan çok uzaklar" dedi. Verilen bilgilere göre, Donbass bölgesi ile 2014 yılında Rusya tarafından ilhak edilen Kırım'ın statüsü; üzerinde uzlaşmaya varılamayan noktalar arasında bulunuyor. (DIŞ HABERLER)

Etiketler zelenskiy rusya ukrayna