Zelenskiy'den bağımsızlık günü öncesi açıklama: Önümüzdeki hafta çok önemli

Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy kutlamalar öncesi yayınladığı mesajında, "Rusya'nın özellikle çirkin ve saldırgan bir şey yapmaya çalışabileceğinin farkında olmalıyız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna'da 24 Ağustos'ta kutlanan bağımsızlık günü yaklaşırken, Devlet Başkan Vladimir Zelenskiy kutlamalar öncesi yayınladığı mesajında 'ihtiyatlı olunması' çağrısında bulundu. "Rusya'nın özellikle çirkin ve saldırgan bir şey yapmaya çalışabileceğinin farkında olmalıyız" diyen Zelenskiy, bağımsızlığının 31'inci yılını kutlayacak Ukrayna için önümüzdeki haftanın çok önemli olduğunu dile getirdi. 

Ukrayna lideri, video mesajında şu ifadeleri kullandı: "Devletimiz için, bizim için çok önemli olan yeni haftaya aktif olarak hazırlanıyoruz. Önümüzde Ukrayna'nın Bağımsızlık Günü var. Bu yıl gerçekten çok özel. Bu yıl, işgalin geçici olduğu ve Ukrayna'nın geri döndüğü tam anlamıyla hissedilebilir."

'KIRIM'A YÖNELİK SALDIRI BAŞARISIZ OLDU'

Zelenskiy'nin açıklamaları, Rusya'nın 2014'te ilhak ettiği Kırım Yarımadası'nın Sivastopol şehrinde konuşlu Karadeniz Filosu'nda yer alan askeri üslerin son günlerde peş peşe patlamalarla sarsılmasının ardından geldi. Rusya'nın atadığı Vali Mikhail Razvozhayev, cumartesi sabahı Rusya'nın Karadeniz filosunun karargahına yapılan insansız hava aracı (İHA) saldırısının engellendiğini duyurmuştu. Ukrayna'ya İHA'sının düşürüldüğünü söyleyen Razvozhayev, Telegram'dan yayınlanan açıklamada, "Filo karargahının hemen üzerinde düşürüldü. Saldırı başarısız oldu" dedi.

Ukrayna Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Parlamentosu, 24 Ağustos 1991'de Ukrayna'nın bağımsızlığını ilan eden belgeyi onaylamıştı. (DIŞ HABERLER)

 

Etiketler Ukrayna Rusya Zelenskiy