Zenginleri vergiye bağlayacak: İspanyol bakandan gençlere 20 bin euro vaadi

İspanya Çalışma Bakanı Yolanda Diaz, 18 yaşına giren gençlere 'evrensel miras' adı altına 20 bin euro verilmesini önerdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya Çalışma Bakanı Yolanda Diaz, ülkedeki her gence 18 yaşına geldiklerinde öğrenim görmeleri, eğitim almaları veya iş kurmaları için 20 bin euro (yaklaşık 567 bin TL) vermeyi içeren yeni bir plan önerdi. Diaz, ‘evrensel miras’ olarak adlandırılan hibenin ekonomik durumları ne olursa olsun tüm gençler tarafından kullanılabileceğini ve yıllık geliri 3 milyon euro’dan fazla olan kişilerden vergi alınarak bu planın finanse edileceğini belirtti.

'AMAÇ, FIRSAT EŞİTSİZLİĞİNİ ORTADAN KALDIRMAK'

Gençlere yönelik planını, İspanya’da yapılacak 23 Temmuz’daki erken genel seçimlerinden önce açıklayan Diaz’a göre girişimin maliyeti 10 milyar euro olacak. Planın amacının toplumsal eşitsizliği ortadan kaldırmak ve fırsat eşitliğini sağlamak olduğunu söyleyen Diaz, şu ifadeleri kullandı: "Bu, gençlerin bir gelecek sahibi olmasının önünü açmak ve onlara soyadlarına veya aileleri fark etmeksizin okuma veya bir iş kurma şansı vermekle ilgili. Bu nedenle gençlere, 18 yaşına geldiklerinde ister okuyarak ister iş kurarak kendilerini geliştirebilsinler diye 20 bin euro verilmesini öneriyoruz."

Sosyalistlerin önderliğindeki koalisyon hükümetinin Ekonomi Bakanı Nadia Calvino ise söz konusu plana karşı çıktı. Calvino, "Gelir düzeyleri veya hedefleri söz konusu olduğunda herhangi bir kısıtlama olmaksızın sübvansiyon veya hibe vermeyi öneren herkes, bunun nasıl finanse edileceğini açıklamalıdır çünkü önümüzdeki yıllarda sorumlu bir maliye politikası sürdürmek zorunda kalacağız" dedi. (DIŞ HABERLER)

Etiketler ispanya euro