Zeugma Mozaik Müzesi akşam saatlerinde de gezilebilecek

Antep'teki Zeugma Mozaik Müzesi'nin ziyaret saatleri, bir aylığına 08.30-22.00 olarak değiştirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antep'teki yaklaşık 25 bini kapalı olmak üzere 30 bin metrekarelik alanda kurulan Zeugma Mozaik Müzesi'nin ziyaret saatleri, bir aylığına 08.30-22.00 olarak düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı, ziyaretçi ve tur rehberlerinden gelen talepler doğrultusunda müzenin ziyaretçi saatlerini bir aylığına güncelledi. Bu kapsamda, ziyaretçiler Zeugma Mozaik Müzesi'ni 15 Ağustos-15 Eylül tarihlerinde saat 08.30-22.00 saatleri arasında gezebilecek.

ZEUGMA MOZAİK MÜZESİ

Antep’te İpek Yolu üzerinde yer alan Zeugma Mozaik Müzesi, 2011 yılında ziyarete açıldı. Müze, Roma İmparatorluğu'nun bölgedeki en önemli merkezi olan Zeugma'nın taban mozaiklerinin yanı sıra o dönemde kentte yaşamış olan insanların inançları, kültürü ve günlük yaşantısını anlatan bölümleriyle dikkat çekiyor.

Zeugma Antik Kenti'nin simgesi olan Çingene Kızı Mozaiği'nin, kaçak kazılarla ortaya çıkarıldıktan sonra yurt dışına kaçırılan 12 parçası, sergilendiği ABD'nin Bowling Green Devlet Üniversitesi'nden 2018 yılı Kasım ayında geri getirilmiş ve Zeugma Mozaik Müzesi'nde sergilenmeye başlanmıştı. Yapılan anlaşma kapsamında, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ekibi tarafından Fırat Nehri kıyısından toplanan taşlarla mozaiklerin orijinaline yakın replikaları yapılarak üniversitenin Wolfe Sanat Merkezi'nde sergilenmesi için ABD’ye gönderilmişti (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)