Zeytin nöbetine polis müdahalesi: 'Hukuksuz başladı, hukuksuz bitti'

Hatay'ın Defne ilçesi Ballıöz Mahallesi'nde TOKI'ye yol için kamulaştırılan zeytinlikleri için nöbet tutan Çiğdem Aslan'ın eylemi kolluk müdahalesiyle bitirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hatay’ın Defne ilçesi Ballıöz Mahallesi'nde Toygarlı Toplu Konutları (TOKİ) için zeytinlikleri kesilen Çiğdem Aslan, 48 gündür kalan ağaçları için nöbetteydi.

Bu sabah saatlerinde nöbet için zeytinliğe gittiğinde arazisinde iş makineleri ve kesim yapan şirket çalışanlarının da arazide olduğunu gören Aslan'dan nöbeti bırakması istendi. Ağaç kesiminin de kamulaştırmanın da usulsüz olduğunu vurgulayan Aslan, nöbeti bırakmak istemedi.

Bir süre sonra kolluk çağrıldığını, 50 kolluk kuvvetinin nöbete müdahale ettiğini belirten Aslan, "O sırada destek için gelen arazi sahiplerinden biri sesini yükseltince gözaltına alındı. Bana da 'Nöbeti bitir, yol için bunun yapılması lazım' dediler" diye konuştu.

Çiğdem Aslan, zeytinliklerin kesilmesi sonrası basın açıklaması yaptı. 

Kepçelerin zeytinlikleri kesmesini videoya çekmek istediği için polisin telefonuna el koymaya çalıştığını söyleyen Aslan: "Dün polis beni karakola çağırdı, gittim. 'Nöbeti bitir, yoksa biz müdahale edeceğiz' dedi. Ben de bunun yasal bir kamulaştırma olmadığını ve bitirmeyeceğimi söyledim. Bu sabah da bunu yaşadım."

Konuya dair basın açıklaması yapan Çiğdem Aslan, bu sürecin hukuksuz başlayarak, hukuksuz bittiğini söyledi. Bu süreci doğa katliamına, hukuksuzluğu ifşa etmeye dair kazanılmış bir süreç olarak değerlendiren Aslan, "Kaybetmedik, kazandık" dedi. Öte yandan sabah saatlerinde gözaltına alınan arazi sahibi serbest bırakıldı.