Zion Lacroix’dan yeni kısa metraj film: Altılılar

Zion Lacroix’nın kısa metraj filmi "Altılılar" izleyicilerle buluşacak. Film, insanların kaçtığını ve kaçmak zorunda olduklarını konu alırken izleyiciye ‘ney’den ve ‘neden' hep kaçtığını soruyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yönetmen ve hikâye yazarı Zion Lacroix’nın yazıp yönettiği deneysel ve bağımsız kısa metraj filmi "Altılılar" (The Sixfold) yakında izleyicilerle buluşacak. Yapımcılığını Lara Kalecik'in üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Can Özmen, Pelin Bozkurt, Irmak Helin Demirel, Murat Özbey, Melis Öz, Zeynep Aybar, Lara Kalecik, Florence K. Delight gibi isimler yer alıyor. 

Film, insanların kaçtığını ve kaçmak zorunda olduklarını konu alırken izleyiciye ‘ney’den kaçtığını ve ‘neden' hep kaçtığını soruyor.

ZION LACROIX KİMDİR?

Zion Lacroix (gerçek adıyla Doğa Vurgun), 1992 senesinde İstanbul’da doğdu. İtalya’da tamamladığı yüksek lisans eğitiminin ardından üretimlerine ve akademisyenliğe Milano’da devam etmeye karar veren yönetmen ve hikâye yazarı Lacroix, yer altı kültürüyle tanışmasının ardından absürdizm, septisizm, voyörizm, pornografi ve travmaların birbirleriyle olan kesişimlerini fark edip onlardan esinlenerek hikâyeler anlatmaya başladı.

Okul öncesi döneminde Dominique Appia’nın “Entre les Trous de la Mémoire” tablosu ile karşılaşan ve tablonun ima ettiklerinin etkisinden senelerce uzaklaşamayan yönetmen, kendisi de dahil olmak üzere insanların, nelerden, nasıl kaçtıklarını izlemek ve bunları kendi gerçekliğinde yeniden canlandırmak için filmler yapmaya başladı. Yönetmen 2000’lerin pop estetiğini çarpıtarak kurguladığı projelerinde, yaşadığı toplumun dışarıya sızdırdığı tepkisizliği, öz kaçışı, inkarı, ötekileştirmeyi ve dışlanmayı işliyor.

İtalya’da ve Türkiye’de moda sektöründe Bvlgari, Vìen Atelier, Common Leisure gibi global markalarla yürüttüğü çalışmalarıyla da tanınan; GQ İtalya, Kein, Sicky, Bant  gibi dergilerde işleri yayınlanan, Vogue Türkiye, Harpers Bazaar Türkiye, Nakid, Sticks & Stones gibi dergilere katkıda bulunan sanatçı, 2019’da “The Invisible Curtains or a Gray Friday” (Les Rideaux Invisibles ou un Vendredi Gris) isimli ilk kısa filmini (super-short) yayınladı. Aynı sene içerisinde “Tesadüfen Hayatta” (Incidentally Alive) isimli ilk müzik kısasını yayınlayan yönetmen, 2019 senesinde son olarak “Discord” isimli moda filmiyle izleyici karşısına çıktı. Milano (2020), Atina (2020) ve İstanbul (2019) Fashion Film Festival’inde resmi seçkiye giren "Discord"un ardından, pandemi sürecinde Tuğçe Şenoğul’un “Karantina Buluşmaları” adlı projesi için, “Kırık Hikaye” adlı parçasında sanatçıya Milano’daki karantina süreci belgeleyerek eşlik etti.

Lacroix, 2020 senesinin son çeyreğinde hazırlıklarına başladığı ve çekimlerini tamamladığı yeni kısa filmi “Altılılar" (The Sixfold)'un prömiyerine hazırlanıyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)