Ziyafe Kayseri Mutfağı, vegan içli köfte üretimine başladı

Vegan pazarı talebi son yıllarda artmayı sürdürüyor. Avrupa'ya da ihracat yapan Ziyafe Kayseri Mutfağı, bu talebi karşılamak adına vegan içli köfte üretimine başladığını açıkladı.

Fotoğraf: Sabah
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ziyafe Kayseri Mutfağı, son yıllarda artan vegan pazarı talebine yanıt olarak, Türkiye’de ilk vegan içli köfte üretimini gerçekleştirdiğini duyurdu.

Şu an Almanya’ya düzenli bir şekilde ihracat yaptıklarını ve Fransa, Hollanda, İngiltere, Danimarka gibi ülkelerle de bağlantı aşamasında olduklarını söyleyen Ziyafe Kayseri Mutfağı’ndan Salim Yiğit, “Ulusal zincir marketlerde mantı satışımızın yanı sıra, mantı ve içli köfte çeşitlerimizle Türkiye’nin en büyük kapasitesine sahip üreticilerden biriyiz” dedi.

Yiğit, ayrıca vegan pazarının gelişimiyle birlikte, mantarlı, ıspanaklı, yeşil mercimekli ve patatesli gibi çeşitli vegan içli köfte ve mantı ürünleri ürettiklerini belirtti.

AVRUPA'YA İHRACAT BAŞLADI

Ziyafe Kayseri Mutfağı, vegan mantı ve börek çeşitlerini Avrupa Birliği ülkelerine ihraç etmeye başladı.  

“Ürünlerimiz şu anda bazı zincir marketlerde ve otellerin reyonlarında yer alıyor. Avrupa’daki birkaç ülkeye ihracatımız başladı” diyen Yiğit, ihracat sürecindeki zorluklara değinerek, “Artan işçilik ve enerji maliyetleri nedeniyle ürün maliyetlerimiz yükseldi. Avrupa ve Ortadoğu’da et fiyatlarının daha ucuz olması, ihracatımızı zorlaştırıyor” ifadelerini kullandı.