Zonguldak'ta çocuk kaçırma tatbikatı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi'nde bebek kaçırma tatbikatı yapıldı. Hastanedeki hastalar, tatbikatı gerçek zannetti.

Google Haberlere Abone ol

Mustafa Özdemir

ZONGULDAK - Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen bebek kaçırma tatbikatı kayda alınarak kısa film haline getirildi.

Kadın Doğum Servisi'nde yapılan 'pembe kod tatbikatı'nda hastane personeli rol aldı. Tatbikat kapsamında yaşananları, hastalar gerçek zannetti.

ÇOCUK KAÇIRILMASI HALİNDE PEMBE KOD VERİLİYOR

Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kalite Yönetim Birimi tarafından planlanan ve organize edilen pembe kod tatbikatında görev alan kurum çalışanları, hastanede yatan bebek ya da çocukların kaçırılması halinde planlanan senaryoyu kamera karşısında rol yaparak tatbik etti.

Senaryo gereğince Kadın Doğum Kliniği'nde yeni doğum yapmış olan hastaya ait bebek, boşandığı erkek tarafından kaçırılıyor. Olay, anne odasına gittiği sırada yaşanıyor. Anne, hemşire çağrı ziline basarak yardım istiyor. Hemşirelerin 'pembe kod' vermesiyle güvenlik ve hastane polisine haber veriliyor. Diğer güvenlik görevlileri, daha önceden hastanede belirlenmiş olan tüm hastane çıkışlarını kapatıyor. Bu arada şüpheli şahsın eşkali tespit edildikten sonra güvenlik anonsu ile eşkal bildirimi yapılarak, hastanenin güvenlik kameraları inceleniyor. Koridorlarda yaşanan koşturmanın ardından bebeği kaçıran erkek yakalanarak bebek hastane personeline teslim ediliyor.

'ETKİLİ BİR ÖĞRENME YÖNTEMİ'

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Özcan Pişkin, hastaneden bir çocuk kaçırılması durumunda ve 'pembe kod' verilmesi halinde hastane personelinin ne yapacağını anlatmak yerine tatbikatla tecrübe etmelerinin daha verimli olacağını düşündüklerini belirtti. Pişkin, “Sağlıkta Kalite Standartları birimimiz tarafından yapılan tatbikat son derece başarılı geçti. Bu tür uygulamalı tatbikatlar personelimiz üzerinde çok daha etkili oluyor. Olası bir bebek kaçırılma vakasında arkadaşlarımız neyi, ne zaman yapacağını yaşayarak öğreniyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.