Zonguldak'ta deniz kıyısına 33 metrelik kule yapıldı

Zonguldak'ta deniz kıyısına dokuz katlı üstgeçit ve asansör kulesi yapıldı. Mimarlar Odası, denizin en güzel noktasına 33 metre yüksekliğinde kule yapılmasına karşı çıktı.

Fotoğraf: Gazete Duvar
Google Haberlere Abone ol

ZONGULDAK - TMMOB Mimarlar Odası Zonguldak İl Temsilciliği, Şehir Plancıları Odası ve Zonguldak Kent Konseyi, Devlet Demir Yolları tarafından kentin en güzel koylarından birisi olan Orta Kapuz'a 9 katlı 33 metre yüksekliğindeki 'Üstgeçit Merdiven ve Asansör Kulesi' inşa edilmesine tepki gösterdi.

MEVZUATA AYKIRI

Söz konusu inşaatın yapımına ilişkin ortaklaşa bir basın açıklaması yapan Mimarlar Odası İl Temsilcisi Ece Bakioğlu, inşaatın mevzuata aykırı olduğunu belirterek, “Bugün burada kentimizin özgün jeolojik mirası karakteristik kıyı yer şekilleri ve sahil şeridine bir hançer gibi hoyratça zarar veren ve ilgili kurumlardan aldığımız bilgilere göre DDY tarafından yapıldığı bilinen 'Üstgeçit Merdiven ve Asansör Kulesi' inşaatına önce kent sakini sonra meslek odası temsilcileri olarak tepkimizi göstermek, kent adına farkındalık yaratmak için bulunuyoruz” dedi.

'TCDD İZİNSİZ YAPIYOR'

Oda olarak yetkili ve ilgili mercileri göreve davet eden Bakioğlu, “Kentimizin göz bebeği ve eşsiz koylarındaki sıralı plajları ile kent siluetine kimlik veren Kapuz Tersane semtinde yapımı halen devam eden 'Üstgeçit Merdiven ve Asansör Kulesi işine' ait Zonguldak Belediyesi tarafından herhangi bir işlem yapılmamış. Söz konusu paftanın, onaysız, imzasız ve ölçeksiz bir krokiden ibaret olduğu görülmektedir. Dolayısıyla ruhsata tabi olmayan yapılardan olduğu söylenen bahse konu 33 metre betonarme kulenin, herhangi bir izin alınmadan imalatına başlandığı anlaşılmaktadır. Aynı proje dâhilinde henüz yapımına başlanmamış olsa da Kapuz Otopark alanı-Tersane Koyu aksında 89 metre uzunluğunda en yüksek kotu 7.50 metre olan yaya üstgeçidi yapılacağı da tespit edilmiştir. Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası ve Kent Konseyi olarak konuyla ilgilenmekte ve iş birliği çağrımızı yinelemekteyiz” şeklinde konuştu.

Etiketler zonguldak kule