Zorlu’dan Hamza Dağ’a: FETÖ ile kucaklaşanlarla kim yan yana durdu?

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, MHP lideri Bahçeli’ye 'kendi üslup ve ilkelerine uygun açıkça yanıt verdiklerini' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA -İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

‘BAHÇELİ’YE KENDİ ÜSLUBUMUZ ÇERÇEVESİNDE ÇOK AÇIK YANIT VERDİK’

Zorlu, gazetecilerin “İYİ Parti, Bahçeli’nin çağrısını reddetti diyebilir miyiz” sorusu üzerine “Açıklamamız çok net. Sayın Bahçeli’nin dolaylı çağrısına kendi politikalarımız ve üslubumuz çerçevesinde çok açık bir yanıt verdik” dedi.

‘HAMZA DAĞ FETÖ İLE KUCAKLAŞAN KİMLERDİ, BUNA CEVAP VERSİN’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın, “İYİ Parti'nin yeri PKK ve FETÖ'nün yanı değildir" sözlerini de değerlendiren Zorlu, “İYİ Parti’nin Türkiye’yi merkezine alan, 85 milyonu kucaklayacak bir heyecanı yaratacak olma iddiası birilerini gerçekten ürkütmüş. Sayın Dağ’a şunu da hatırlatmak isteriz; PKK ile pazarlığa oturan, FETÖ ile kucaklaşan, andımızı kaldıran, ‘Ne mutlu Türküm diyene’ ifadesinden rahatsız olanlarla işbirliği yapan kimlerdi? Kendisi bu soruların cevaplarını milletinize vermeye çalışsın” ifadelerini kullandı.

Bahçeli’nin ‘komşuluk’ kavramını kullandığını hatırlatan Zorlu, “Orada komşuluk kavramı kullanıldı. Hemen ardından partinin bazı yetkililerinin partimizle ilgili kullandığı bazı yakışıksız ifadelerde bir tutarsızlık var mı, kamuoyunun takdirine sunuyoruz” dedi.

26 Ağustos’ta Meral Akşener’in vereceği mesajlar da sorulan Zorlu, “Bu tarihe bu kadar çok odaklanılmasından memnuniyet duyuyoruz. O gün bu önemli günün hatırlanmasına vesile olduğumuz için kutluyuz. Siyaset sürecinde önemli bir başlangıç olacağını ifade etmiştim. Sayın Genel Başkanımız da 26 Mayıs’tan sonra ilk kez milletimizle bir araya gelecek. İçeriği ile ilgili değerlendirmelerimizi sürdürüyoruz” dedi.

‘DEPREM KAPIMIZDA DEĞİL ENSEMİZDE’

Olası İstanbul depremine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Zorlu, “Deprem kapımızda değil ensemizde” uyarısı yaparak deprem için bugüne kadar toplanan vergilerle şimdiye kadar 2 milyona yakın konut inşa edilebileceğini ifade etti.

‘MECLİS DEPREMLE İLGİLİ İVEDİLİKLE BİLGİLENDİRİLMELİ, ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULMALI’

Deprem için gerekli önlemlerin bir an önce alınması gerektiğini ifade eden Zorlu, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığının TBMM’yi ivedilikle bilgilendirmesini ve derhal bir araştırma komisyonu kurularak konunun merkezî ve yerel yönetim tarafından ortaklaşa yürütülmesini istiyoruz” dedi.