Zürihli kadın politikacılardan Gültan Kışanak’la 8 Mart dayanışması

Zürih'in önde gelen kadın politikacılar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, cezaevinde tutulan Gültan Kışanak'la dayanışma amacıyla video mesajı yayınladılar. Kışanak'ın Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı olduğu dönemde Zürih ile Diyarbakır arasında 'kardeşlik köprüsü' kurulmuştu.

Google Haberlere Abone ol

Muammer Kurtulmuş

ZÜRİH - İsviçre'nin Zürih şehrinde önde gelen kadın politikacılar (Şehir Hükümeti Başkanı Corine Mauch, Zürich Şehir Hükümetinin güvenlikten sorumlu Bakanı Karin Rykart, Yeşiller Partisi Zürich Milletvekili ve İsviçre Kamu Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Katharina Prelicz-Huber, Sosyal Demokrat Parti Zürih Milletvekili Cèline Widmer ve Sosyal Demokrat Parti Eş Genel Sekreteri Rebekka Wyler) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Gültan Kışanak’la dayanışma amacıyla video mesajı yayınladılar.

2016 yılında ZÜRİH'İ ZİYARET ETMİŞTİ

2016 yılı başlarında Zürih ile Diyarbakır arasında kardeşlik köprüsü oluşturulmasını talep eden bir önerge Zürich Şehir Parlamento’sunda kabul edilmişti. Gültan Kışanak, sonrasında oluşturulan Kardeşlik Köprüsü Komite’si davetlisi olarak Eş Başkan Fırat Anlı’yla beraber ekim ayında Zürih’i ziyaret etmişti.

Bu ziyaret sırasında Corine Mauch ve önergenin sahiplerinden Rebekka Wyler başta olmak üzere, çeşitli kurumlarla temaslarda bulunan Kışanak, Zürih dönüşünden kısa bir süre sonra tutuklanmıştı.

gultan kışanak
Gültan Kışanak 30 Ekim 2016'da tutuklandı.

Zürih’te Gültan Kışanak’ın serbest bırakılması için bugüne kadar düzenlenen çok sayıda protesto eylemine konuşmacı olarak ve mesajlarıyla katılan Şehir Hükümeti Başkanı Corine Mauch, son olarak Kışanak’a açık dayanışma mektubu yollamıştı.
Mesajlarında, Gültan Kışanak’ın demokrasi mücadelesindeki kararlı ve cesaretli duruşuna duydukları hayranlık ve saygıyı dile getiren kadın politikacılar, Kışanak’a onu unutmayacaklarını ve mücadelesine her zaman destek vereceklerini belirttiler.